Sicilia

Fauna din Sicilia


Animalele domestice au luat de mult locul celor sălbatice şi doar câteva pisici sălbatice. Iepuri şi vulpi se mai întâlnesc ici colo. Chiar şi măgarii şi caii, cândva animale de povară au fost înlocuiţi de maşini.
Printre creaturile sălbatice ameninţate cu dispariţia sunt broaştele ţestoase, prepeliţa siciliană şi focile. Speciile marine sunt cel mai bine reprezentate, în special în Strâmtoarea Messina care abundă în peşte.

 

Flora din Sicilia


Cândva Sicilia a fost acoperită de păduri care au dispărut însă atât datorită tăierii copacilor pentru cherestea cât şi pentru obţinerea de teren agricol. În anii din urmă se încearcă replantarea cu specii care cresc repede, în special eucalipţi.
Plantele autohtone au avut de suferit în favoarea celor folositoare omului, care au fost introduse pe insulă de colonişti. Viţa de vie şi măslinul au fost aduse de greci, citricele de bizantini, bumbacul şi trestia de zahăr de arabi, tutunul de spanioli. Alte specii importante au fost bananul, care creşte la poalele Mt. Etna şi Ribera pe coasta de sud, smochinul şi migdalul.
Câmpia inundabilă a râului Simeto, deasupra căruia tronează conul vulcanului Etna, este ţinutul cel mai productiv (Conca d'Oro, Golful Palermo şi Piana di Catania).
Sicilia este o ţară cultivatoare de fructe şi legume (caise, piersici, mere, castane, migdale, moşmoni, vinete, anghinare, pepeni, ardei iuţi, roşii şi citrice).

 

 

Fauna si Flora din Sicilia

© HartaEuropa.com HartaEuropa homepage Contact