Sicilia

Cazare Catania, rezervati online un loc de cazare in provincia Catania Cazare Catania

 

 

Catania

 

Obiective turistice Catania

 

Harta Catania Sicilia - Sursa harta www.regione.sicilia.it


Provincia Catania este situată în partea estică a Siciliei, pe ţărmul Mării Ionice, cu provincia Messina la nord, provincia Enna şi Caltnissetta la vest, provincia Siracusa şi Ragusa la sud. Harta Sicilia provincia Catania - Sursa harta www.regione.sicilia.it

 


Provincia are 58 de oraşe şi comune, cele mai important sunt:

 

Aci Bonaccorsi, Aci Catena, Aci Sant'Antonio, Acicastello, Biancavilla, Bronte, Calatabiano, Caltagirone, Camporotondo Etneo, Castel di Judica, Castiglione di Sicilia, Catania (capitala), Fiumefreddo di Sicilia, Giarre, Grammichele, Gravina di Catania, Linguaglossa, Mascali, Mascalucia, Mazzarrone, Misterbianco, Palagonia, Paternò, Pedara, Piedimonte Etneo, Raddusa, San Cono, San Giovanni La Punta, San Gregorio di Catania, San Michele di Ganzaria, Santa Tremestieri Etneo, Valverde, Vena (Piccolo villaggio di Piedimonte Etneo), Viagrande, Zafferana Etnea

Suprafaţa: 3.552 km²

 

Catania este al doilea oraş ca mărime din Sicilia. A fost fondat în secolul VIII Î.Ch. şi a fost distrus în două rânduri de cutremure (1169 şi 1693). Multe din monumentele oraşului roman care l-a precedat au fost distruse de numeroasele seisme. Centrul Baroc al Cataniei se află în patrimoniul UNESCO.

 

Atracţii în provincia Catania


Din monumentele oraşului roman se mai pot vedea:

Teatrul Greco-Roman

 • din secolul2

 

Amfiteatrul Catanian

 • din secolul2

 

Ruinele Apeductului Roman

 

Forumul Roman din Piazza San Pantaleone

 

Câteva basilici, monumente funerare romane, catacombe.

 

Termele Achiliene (Terme Achilliane), care se află sub Piazza Duomo.

 

Muzee în provincia Catania

 

Casa muzeu Giovanni Verga - Casa Museo Giovanni Verga

Casa, construită conform planului unui palat din secolul XIX, este locuinţa în care Verga şi-a petrecut copilăria şi a locuit perioade lungi de timp înconjurat de rude şi prieteni.
Giovanni Verga Patriarch a fost moştenitorul scriitorului; după moartea acestuia şi a soţiei casa a fost restaurată şi deschisă publicului.
Interiorul este mobilat şi păstrează cărţile ce au aparţinut lui Giovanni Verga. Printre cele 2.600 de volume se află operele lui Giacosa, Oriani, Rod, Capuana, Of Giacomo, Deledda, Marinetti, Borgese, Villaroel, precum şi scriitori ruşi şi francezi ca: Turghenev, Dostoievski, Tolstoi, Gorki, Flaubert, Maupassant, Dumas, Zola.
După moartea scriitorului s-au găsit în casă obiecte care vorbeau de pasiunea sa pentru fotografie. Plăcile şi filmele (astăzi aflate în colecţie privată) sunt dovada unui interes documentar. Fotografiile membrilor familiei: mama, fraţi, surori, unchi, nepoţi dar şi ţărani care lucrau pentru familia Verga. Interesul pentru fotografie (în cea de a doua jumătate a secolul XIX cuprindea intelectuali ai burgheziei care aveau acest hobby) a unit pe Verga cu Capuana şi De Roberto.

Se poate vizita:

 • Salonul: o cameră spaţioasă. Mobilată cu vitrine care expun reproduceri ale manuscrisului vergaian. Pe perete se află o ramă din 1920 cu o diplomă şi picturi rustice de Alexander Abbot, cadou al asociaţiei Uniunii Cercului oferit scriitorului cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. Într-un colţ se află un bust a lui Verga, şi pe o măsuţă, într-o cutie de lemn, o mască de ceară reproduce faţa lui Giovan Catalan Verga Batiste, tatăl scriitorului.
 • Biblioteca: 6 biblioteci din lemn de nuc etalează volumele personale ale lui Verga. Legate în piele, ele emană o fascinaţie discreată şi eleganţa editării secolului XIX. Iniţialele aurite ale scriitorului „GV” apar pe cărţi. Pe faţa care acoperă masa mare din mijlocul camerei sunt împrăştiate obiecte ca: o tagliacarte, o tuşieră, reproducerea în teracotă a campaniei lui Rovereto. Pe pereţi, un portret al scriitorului de Antonio Abbot, perceptorul lui Verga.
 • Dormitorul: are un cămin mare şi portrete pe pereţi ale rudelor, precum şi două fotografii înrămate, operă a lui Michele Grita, ce reprezintă pe Verga şi nepotul său Mark.
 • Patru camere folosite ca dormitoare.
 • Sufrageria: camera unde se lua prânzul. Pe un perete se află pictura lui Reina Calcedony, pictor şi poet contemporan cu Verga, prieten cu Of Bartolo şi Mario Rapisardi.

Giovanni Verga, nuvelist şi romancier, este unul din marii reprezentanşi ai realismului sau naturalismului italian. Primele sale romane s-au publicat într-un climat literar influenţat de producţia manzoniană şi scoţiană precum şi teorii ale naturalismului francez.
Verga şi Capuana sunt consideraţi fondatorii realismului (verismo). Personajele sale sunt pescari, ţărani, oameni mărunţi care se mişcă într-un adevăr puţin cunoscut spre mai mult, caracterizate de aspecte regionale şi o limbă care inaugurează noi trăsături sintactice precum şi folosirea expresiilor dialectale.

A fost tradus în multe limbi, s-au făcut filme şi piese de teatru ce încântă auditoriu cu personaje de neuitat.

 

Muzeul Arheologie - Museo Archeologico (Adrano)

 

Biserici în provincia Catania

 

Catedrala Sf. Agata - Duomo di Sant’Agata

 • 1070-1093

 

Abaţia Sf. Agata - Badia di Sant’Agata

 • 1620

 

Chiesa di San Placido

 • 1769

 

Sf. Agata cea Bătrână - Chiesa di Sant’Agata la Vetere

 

Chiesa di Sant’Agata alla Fornace sau San Biagio

 • 1098, şi reconstruită în 1700.

 

Biserica Închisorii Sfintei sau Sf. Agata în Închisoare - Chiesa del Santo Carcere

 

Chiesa di San Francesco d’Assisi all’Immacolata

 • 1329
 • Adăposteşte rămăşiţele reginei Eleonora a Siciliei, suverana care a hotărât şi a promovat construcţia principalei clădiri franciscane din Catania pe locul unde altădată a fost Templul Roman al Minervei.
 •  

Abaţia Mare şi Mică a Mănăstirii Călugăriţelor Benedictine - Badia Grande e Badia Piccola del Chiostro delle Monache Benedettine

 

San Michele Archangelo sau Chiesa dei Minoriti

 

Monastera di San Giuliano

 

Chiesa di Santa Teresa

 

Chiesa del Santissimo Sacramento Ritrovato

 • Această biserică a fost construită pe Lava lui Armisi, un loc stâncos pe coasta dinspre mare a Cataniei unde ostensoriu cu ordiile cereşti sacre au fost repuse în posesie după furtul profanator din 1796
 • La 29 mai. O pereche de ticăloşi au intrat în biserica Iezuită a Sf. Francis Borgia pentru a fura Ostensoriu. În acea perioadă Domul Sf. Agata era închisă pentru reparaţii. Aşa că această parohie a fost considerată a fi cea mai potrivită pentru a-şi asuma funcţiile catedralei.
 • Cei doi ticăloşi au fost repede prinşi, dar spiritul de toleranţă faţă de nelegiuirea lor a produs indignare şi o nemulţumire profundă atât din partea societăţii civile cât şi a celei religioase. S-a pornit astfel o căutare amănunţită care a mobilizat întreaga comunitate. S-au găsit urme lângă spaţiul lavic ce dădea spre mare, nu departe de marginea gării centrale. Şi în plus, prezenţa şi schelălăitul unui câine vagabond ce-şi avea culcuşul lângă o scobitură unde era ascuns Artoforul Sfânt, au permis identificarea exactă. Uimitor a fost faptul că animalul care stătea pe cârpa ce învelea obiectul a rămas nemişcat ca şi când dorea s-o protejeze. Acesta a fost motivul pentru care autorităţile religioase au hotărât să pună aici piatra de temelie a noului templu.
 • Locul a fost cunoscut ca şi Cartierul Domnului Nostru Regăsit (Nostru Signuri Asciatu) sau Nostro Signore Ritrovato.

 

Alte atracţii în provincia Catania

 

Le Grotte d’Ulisse


Madona este Patroana Pescarilor din Ognina, unde în fiecare an are loc, la 8 septembrie, o Procesiune pe mare la care iau parte foarte mulţi catanieni. De-a lungul coastei Ognina se văd Grotele lui Ulise:

 • Ulise şi tovarăşii săi au acostat în aceste locuri în timpul scenelor siciliene ale Odiseii, unde au întâlnit pe Poliphemus. După ce a orbit pe Ciclopi, Regele Itacăi şi supravieţuitorii au fugit din cale furiei ciclopului ajungând în rada Ognina
 • Datorită acestui fapt cursul navigabil al Golfului Ognina (Golfo di Ognina) este încă identificat cu numele Porto Ulisse sau Baia d’Ulisse (Golful Ulise)

 

Acestea au fost doar câteva din atracţiile provinciei Catania, numărul lor fiind mult mai mare.

 


Atracţii urbane în oraşul Catania

 • Piazza del Duomo
 • Via Etnea (Strada Etnea)
 • Piazza Universita
 • Quattro Canti
 • Via Vittorio Emanuele II
 • Via Giuseppe Garibaldi
 • Lungomare di Ognina (Promenada Ognina)
 • Piazza Europa

 

Parcuri şi grădini în oraşul Catania

 • Villa Bellini (Grădinile Vincenzo Bellini), parcul principal al oraşului.
 • Orto Botanico dell’Universita di Catania
 • Villa Pacini

 

Clădiri, conace, palate în oraşul Catania

 • Il Castello Ursino din secolul XIII, construit de Împăratul Frederick II
 • La Porta Uzeda
 • L’Arco Gotico-catalano di San Giovanni de’Freri in Via Cestai (Arcul medieval gotic-catalan a Sf. Ioan de Freri din Via Cestai)
 • La Porta Ferdinandea sau Porta Garibaldi, un arc de triumf ridicat în 1768 pentru a celebra mariajul dintre Ferdinand I a celor Două Sicilii şi Marie Caroline a Austriei.
 • Casa Mutilaţilor de Război - La Casa del Mutilato, construită într-o arhitectură în stil fascist.

 

 

Catania - Obiective turistice Catania

© HartaEuropa.com HartaEuropa homepage Contact